Radikal gazetesinin 15 Haziran 2006 tarihli sayısında “Kehribar değerinde örümcek” başlıklı bir haber yayınlandı. 121 milyon yıllık fosil örümceği haber veren kısa yazıda şu ifadelere yer verildi:
Kehribar içine hapsolmuş, 121 milyon yıllık örümcek bulundu. Şimdiye kadar bulunan bu en eski fosil, örümceklerin dinozorlar zamanında da var olduğunu, avını spiral ağlar örerek yakaladığını gösteriyor. Uzmanlar, bu türün örümcek sınıfına ait yeni bir eklembacaklı olduğunu açıkladı.
Bu bulgunun da ortaya koyduğu iki önemli gerçeğin kısaca üzerinde durmak gerekir. Birincisi, örümcekgillere ait en eski fosil, bu grubun tüm karakteristiklerini taşıyan eksiksiz bir yapıdadır. Yarım gelişmiş değildir, bir diğer ifadeyle “örümceklerin daima örümcek olduklarını” ortaya koymaktadır. İkincisi, spiral ağla ilgili mekanizmaya da en baştan sahiptir ki, bu durum örümceğin bir dokuma atelyesini andırır şekilde salgı bezlerine sahip olduğunu ve son derece esnek ve hafif olmasına karşın çok güçlü bir malzeme olan örümcek ağını üretebildiğini göstermektedir. Örümcek ağının da 121 milyon yıldır hiçbir değişikliğe uğramamış olması, tüm bu mekanizma için gerekli genetik bilginin de eksiksiz olarak canlıda var olduğunu, kısacası örümceğin bu sistemlere sahip olarak yaratıldığını kanıtlamaktadır. Bu yaşayan fosil, canlıların çevre şartlarına uyum sağlayacak şekilde ve yiyecek kaynakları üzerindeki mücadele sürecinde evrimleştiği iddiasının hiçbir geçerliliği olmadığını gösteren son bir kanıt halkasıdır. Bunun gibi birçok yaşayan fosil örneğinin sergilendiği ve yaşayan fosillerin evrim teorisine vurduğu darbenin incelendiği sitemizi http://www.yasayanfosiller.net adresinde ziyaret edebilirsiniz.