Hürriyet Bilim dergisinin 19 Aralık 2003 tarihli sayısında “Kangurunun atası 125 milyon yaşında” başlıklı bir yazı yayınlandı. Yazıda Science dergisinde yayınlanan bir fosil bulgusu haber veriliyordu. Çin”de ortaya çıkarılan ve fare büyüklüğünde bir memeliye ait olduğu belirtilen fosil 125 milyon yıllıktı ve Hürriyet Bilim, bunun “keseli hayvanların bugünkü Asya”da geliştiğine dayanan teoriyi de kanıtladığını” iddia ediyordu.
Ancak Hürriyet Bilim”in bu fosille ilgili haberde evrim propagandası amaçlı aktardığı “kangurunun atası” ve “Asya”da gelişim” ifadeleri sadece önyargıya dayanmaktadır. Bunun kangurunun ortak atası olarak sunulması, bulunan fosilin kangurular gibi keseli ancak daha eski bir canlı grubuna ait olmasından kaynaklanmaktadır. Ortada kanguruların bu canlılardan evrimleştiğine delil gösterilebilecek herhangi bir fosil serisi bulunmamaktadır. Ayrıca, haberde aktarılanın aksine, fosil hiçbir “gelişim” izi göstermemekte, sadece keselilerin doğa tarihinde 125 milyon yıl önceki “izole” bir noktayı ortaya koymaktadır. Evrimcilerin iddialarının temelindeki gelişim kavramı ise tek bir nokta değil, aşamalar şeklinde sıralanabilecek birden çok nokta gerektirir, ki bu durum haberde ortaya konan gelişim iddiasının, körükörüne evrimci bir bakış açısından ortaya konduğunu göstermektedir.
‘En eski keseli fosili Asya”da bulunmuştur, o halde keseliler orada gelişmiş olmalıdır” şeklinde özetlenebilecek garip bir mantığa dayalı bu iddianın ise evrim teorisine bir kanıt oluşturmayacağı açıktır.
Kısacası Hürriyet Bilim “deki bu haber sadece spekülasyona dayalı evrim iddialarına hiçbir fayda sağlamamış, sadece onları birkaç milyon yıl daha geriye götürmüştür.