National Geographic Channel “”Buz Dünyasının Efsaneleri””

Kutup bölgelerindeki yaşamın anlatıldığı bu belgeselde kutup ayılarıyla ilgili bir evrimci iddia ortaya kondu. Buna göre kutup ayılarının vücutlarında ısı kaybına neden olan ayak tabanı ve burun bölgelerinin, evrim sonucu ufaldığı iddia edildi.

Bu iddiaya karşılık çok önemli bir noktanın vurgulanması gerekir. Kutup ayısıyla ilgili örnek verilen bu ufalma kutup dışı bölgelerde yaşayan ayılarda karşılık gelen organlara bakılarak yapılan bir çıkarımın ürünüdür. Ancak bunun bir ‘evrim” örneği oluşturduğunun iddia edilmesi sadece önyargıyla ilgili bir durumdur. Çünkü canlıların organları, gen havuzundaki genetik bilginin el verdiği ölçülerde büyüyebilir veya küçülebilir. Örneğin bir kertenkele popülasyonu, yaşam alanının doğal afet gibi bir sebepten dolayı değişmesiyle birlikte kuyruk uzunluğu açısından bir değişim ortaya koyabilir. Düşmanlardan saklanmanın daha güç olacağı bir arazi yapısıyla karşılaşan popülasyonun kuyruk uzunluğu ortalaması azalabilir. Çünkü düşmanlar uzun kuyrukluları daha kolay avlayacak, kısa kuyruklular ise kaçmada avantajlı hale geleceklerdir.

Bu durumda kısa kuyrukluların popülasyon içindeki oranı arttığı halde uzun kuyrukluların oranı azalacaktır. Ancak bu değişim kertenkelelerin evrimleştiği anlamına gelmez. Çünkü kısa ve uzun kuyrukla ilgili genetik bilgiler zaten en başta mevcuttur. Yukarıda verilen örnekte kertenkelelerin gen havuzuna herhangi bir bilgi girişi olmamakta, sadece kertenkele kuyruğunun uzun ve kısa varyasyonlarının popülasyon içindeki oranı değişmektedir.
Animal Planet”ın kutup ayılarının ayak tabanı ve burunlarında varsaydığı ufalmanın bir evrim örneği olarak yansıtılmasının tutarsızlığı açıkça ortaya çıkmaktadır.

Belli parçaların belirli amaçlara yönelik olarak belli bir organizasyonda biraraya geldiği biyolojik yapılar, direksiyon sistemi ve kol saatinde olduğu gibi bilinçli tasarım özellikleri gösterirler. Bir diğer deyişle, direksiyon sistemi ve kol saatinin bir tasarlayanı olduğu gibi, timsahın kafasındaki tasarım da yaratılmıştır. Hiç şüphesiz timsahı bir örnek edinmeksizin yaratan Yüce Allah”tır.

Ayrıca bakınız

99 Milyon Yıl Öncesine Ait Yavru Kuş Fosili, Kuşların Evrimi Masalını Bitirdi

2014 yılında Myanmar’da 99 milyon yıl öncesine ait bir Birmanya Amberi (ağaç reçinesi) fosili bulundu. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.