Belgeselin köpekleri konu alan bu bölümünde bu canlılardaki çeşitlilik, üstün koku alma yetenekleri gibi özellikleri hakkında bilgiler verildi. Köpeklerin kökeni hakkında ise evrim yanlısı bir iddia ortaya kondu ve şu ifadelere yer verildi:
“Kenid (Canidae) familyasının köklerinin 35 milyon yıl önce uçsuz bucaksız ormanlarda yaşamış, şimdi soyu tükenmiş bir memeliye dayandığını biliyoruz. Fosil kayıtları kenid familyasının nasıl evrim geçirdiğini gösteriyor. En yaşlı atası Esperosiyon (Hesperocyon) ya da şafak köpeği olarak bilinen ağaç oyan hayvanlardı. Kısa bacaklı ancak uzun gövdeliydi.Kedinin atalarından sadece görünüş olarak farklıydı. Şafak köpeğinin torunları evrim geçirdi ve bugün bildiğimiz kenid familyasının üyeleri oldu”
Bu tür masallar evrimcilerin önyargılarını yansıtmaktan başka birşeye yaramamaktadır. Milyonlarca yıl öncesine ait bir fosille günümüz köpeklerini ata-nesil ilişkisi içinde ele almak tutarlı bir yaklaşım değildir. Evrimcilerin elinde böyle bir evrim iddiasını destekleyecek fosil serileri bulunmamaktadır. Evrimcilerin atın evrimi masalına dayanak gösterdikleri serideki tutarsızlıklar ele alındığında Hesperocyon”a dayandırılan evrimsel kökenlerin hayalgücüne dayalı olduğu daha kolay anlaşılır hale gelir. Çünkü evrimcilerin uzun yıllar evrime kanıt olarak savundukları ve evrim propagandasında ön plana çıkardıklar at serisinin, tutarsızlıkları bir bir ortaya çıkmış, sonunda bu serinin geçersizliği evrimciler tarafından da kabul edilmiştir.
Köpeklerin kökeni hakkında ise evrimcilerin yukarıdaki masalın dışında hiçbir dayanakları yoktur. Gerçekte köpeklerin kökenine dair, tutarsız bir seri çerçevesinde de olsa, ortaya delil olarak getirebilecekleri fosiller yoktur.
Canidae familyası da diğer tüm canlı grupları gibi herhangi bir atası olmadan ortaya çıkmış ve hiçbir değişime uğramadan günümüze ulaşmıştır. Kısacası Animal Planet”in iddiaları sadece önyargılara dayanan, temelsiz varsayımlardan ibarettir.