Animal Planet”ten “” Evrime Dair Hikayeler””

Animal Planet, bu programda evrimciler arasında popüler olan anlatımda sıklıkla başvurulan, son derece yanıltıcı ifadelere yer verdi. Bilimsel değeri olmayan bu anlatımlar ancak birer masal olarak değerlendirilebilirdi.

Evrim teorisine göre kara memelilerinden evrimleştiği ileri sürülen yunuslarla ilgili şu ifadeye yer veriliyordu:

 

“Yunusların atası 60 milyon yıl önce karada yaşamayı reddetti”.

 

Animal Planet burada yunusların evrimini kesin bir gerçek gibi yansıtmaktadır. Oysa bu varsayımı doğrulayabilecek bilimsel kanıtlar yoktur. Dahası, yunus ve balina gibi diğer deniz memelilerinin karadan denize geçtikleri varsayımı çok büyük engellerle karşı karşıyadır. Bu canlıların ayaklarını kaybederek yüzgeçler kazanmaları, burunlarının kafalarının üstüne doğru ilerlemesi, okyanus sularında donmalarını engelleyecek deri yapısı kazanmaları ve bedenlerinin hidrodinamik gelişimi gibi büyük dönüşümleri açıklayabilecek bir mekanizma bulunmamaktadır. Animal Planet sadece hayalgücüne dayalı Darwinist varsayımları kendi önyargıları yüzünden sahiplenmekte ve kesin gerçekler gibi anlatmaktadır.
Elbette bu, objektif bir bilim kanalında rastlanmaması gereken türden bir tutumdur. Bu körükörüne destek son derece tutarsız mantıklara dayalıdır. Örneğin Animal Planet yunusların 6 dakikada bir su yüzüne çıkmasını bir zamanlar karada yaşayan memelilerden evrimleştikleri iddiasına kanıt gibi göstermektedir. Yunusların bu davranışlarını geçişsel bir özellik olarak tanımlamak sadece önyargılarla ilgilidir. Animal Planet yunusların yaratılmış olabileceklerini en baştan reddetmekte, Darwinizm”e körü körüne bağlı bir mantık yürütmektedir. Eğer Animal Planet yunuslardaki tasarımı önyargılarından sıyrılıp objektif olarak değerlendirirse bunların kökeninin yaratılış olduğunu anlayabilecektir.

Yunusların karada yaşamaktan vazgeçtiğini iddia eden Animal Planet, aynı yaklaşımı yarasaların kökeniyle ilgili olarak da ortaya koymaktadır:

 

“Yarasalar yerdeki yaşamdan vazgeçip gökyüzünün akrobatlarına dönüşmüşler”. 

 

Bu iddia da büyük bir masaldır, çünkü kanatların evrimle nasıl ortaya çıkmış olabileceğine dair hiçbir bilimsel bulgu bulunmamaktadır. Kanatlar eksiksiz yapılarıyla mevcut bulunmadıkları zaman işlevsizdirler. Bu yüzden aşamalı evrimle açıklanmaları mümkün değildir. Yarım bir kanat organizmaya bir avantaj sağlamayacağı gibi onun hareketlerini daha da kısıtlayarak yiyecek temin etmesinde ve avcılara karşı korunmasında önemli zorluklar ortaya çıkarır. Bu durumda evrim teorisinin mantığına göre işlevsiz, organizmaya faydası olmayan bu yarım kanadın körelerek ortadan kalkması gerekir. O halde kanat, evrimle açıklanması mümkün olmayan bir yapıdır ve kanadı oluşturan tüm elemanların eksiksiz olarak bulunma şartı bunları Allah”ın bir bütün olarak yarattığını gösterir.
Dahası, bilinen en eski yarasalar fosil kayıtlarında aniden ortaya çıkmaktadırlar. Anatomileri, günümüz yarasalarından farksızdır. Bu paleontolojik gerçek de, yarasaların evrimle değil yaratılışla ortaya çıktıklarını gösterir. (bkz. Harun Yahya, Hayatın Gerçek Kökeni)
Animal Planet programın bundan sonraki bölümlerinde de evrim hezeyanlarını sürdürüyor ve omurgalı gözü ya da yarasa ve yunuslardaki sonarlar gibi kompleks yapıların dahi evrimle ortaya çıktığı masallarını şöyle anlatıyordu:
“Omurgalılar görüşlerini keskinleştirmek için gözbebeğini geliştirmeye 35 milyon yıl önce başlamışlar… Gece avlanan memelilerin iri lenslere sahip güçlü lensler geliştirmesi gerekiyor. Gözleri o kadar iri ki zor dönüyor. Bu yüzden baykuşların kafalarını 270 derece dönme yeteneği geliştirmesine yol açmış.”
Görüldüğü gibi Animal Planet canlılardaki kompleks yapıların evrimi iddiasını ortaya atmakta ancak bunu bilimsel kanıtlarla değil masallarla desteklemektedir. Bu masal anlatımı da evrime bir destek sağlamaz. Çünkü bu şekilde masal formatına uyarlanamayacak hiçbirşey yoktur. Örneğin Animal Planet’a “kuşların neden kanatları var?” sorusu sorulacak olsa bunun cevabı “uçmak istedikleri için” olacaktır.
Aynı şekilde “filin neden hortumu var?” sorusu sorulacak olsa “yerden yiyecekleri almak için” cevabı verilecektir. Evet, fil hortumunun fonksiyonu budur, ama bu fonksiyon, bize hortumun kökenini açıklamaz.
Tüm bunların evrimi açıklamadığı ortadadır. Animal Planet aslında evrimciler arasında da sıklıkla eleştirilen hikaye anlatımını yaparak bilim dışı bir tutum sergilemektedir.

Ayrıca bakınız

99 Milyon Yıl Öncesine Ait Yavru Kuş Fosili, Kuşların Evrimi Masalını Bitirdi

2014 yılında Myanmar’da 99 milyon yıl öncesine ait bir Birmanya Amberi (ağaç reçinesi) fosili bulundu. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.