Balıkların Evrimi Masalına bir Senaryo Daha BBC”nin “”Bulunan Kayıp Halka”” Yanılgısı

 3 Mayıs 2005 tarihinde BBC”nin internet sayfasında 450 milyon yıl öncesine ait fosil bulgularına yer verilmiştir. Leichester Üniversitesinden Richard Eldridge tarafından yapılan araştırmalar sonucunda, yaklaşık 11 yıl önce bulunan fosillerin devamı olduğu iddia edilen çeşitli bulgulara rastlanmıştır. BBC ise bu haberde, Aldridge”in iddialarından yola çıkarak söz konusu fosil bulgularını, balıkların evrimi senaryosuna bir delil olarak tanıtmaya çalışmıştır.

Tümüyle spekülasyonlara dayanan ve hayali evrimsel sürece herhangi bir kanıt sunamayan bu bulgular, Darwinistlerin çırpınışlarının bir başka örneğidir. Zaten söz konusu makalede de bulunan fosillerin söz konusu evrim senaryosuna nasıl bir katkıda bulunduğu delillendirilememiş, yazıda, “aranan kayıp halkanın” sözde bulunduğuna dair müjdeler vermekten öteye gidilememiştir.
Söz konusu fosil bulguları ve balıkların evrimi senaryosuyla ilgili gerçek bilimsel açıklamaları aşağıda bulabilirsiniz.

Bir Ara-Geçiş Canlısının Bulunduğuna Dair Büyük Yanılgı

Bir evrimci için, deliller elde ederek bir sonuca varmak mümkün değildir. Çünkü ilgili her bulgu evrimin hiçbir zaman yaşanmadığını göstermekte ve her seferinde evrimcileri hayal kırıklığına uğratmaktadır. İşte bu nedenle evrimciler, daima önceden kabul ettikleri sonuçlardan yola çıkar ve bunun için bir delil bulmaya çalışırlar. Araştırmayı yapan Richard Eldridge de, aynı şekilde bir önkabulden yola çıkarak, tüm dikkatini balıkların hayali evrimine delil olabilecek bir fosil aramaya odaklamıştır. 1994 yılında Afrika”nın güneyinde bulduğu ve Nelson adını verdiği fosil bulgularının bilimsel olarak bir balığı tanımlayamadığını açıkça belirtmekten çekinmemiş ama yine de bunun bir balık fosiline ait olduğunda ısrar etmiştir. 1 Aynı bölgede araştırmalarını sürdürmüş ve 11 yıl sonra yine burada bulduğu yeni fosil izleri ile önceki bulgusunu birleştirerek bunun bir ara-geçiş formu olduğunu iddiasında bulunmuştur.

Öncelikle bu bulguların bir balığa ait olduğuna dair herhangi bir delil yoktur. Eldridge, bulduğu yumuşak doku kalıntılarından yola çıkarak kordalılardan balıklara hayali geçişteki bir ara forma ulaştığını düşünmüştür. Oysa elindeki fosil bulguları, omurgasız bir canlının omurgalıya hayali evrimini haklı çıkaracak herhangi bir belirtici özelliğe sahip değildir. İskeletleri olmayan ve sert kısımların vücutlarının dış kısmında yer alan omurgasızların, sert kısımları vücutlarının ortasında yer alan balıklara dönüşmesi büyük bir dönüşümdür ve ara geçiş olduğu iddia edilen fosil kalıntılarının bu önemli dönüşümü göstermeleri gerekmektedir. Ancak Eldridge”in bulguları, bunu doğrulayabilecek hiçbir bir delil vermemektedir. Bunun yerine Eldridge, kısa makalesi içerisinde 4-5 kere “aranan ara fosilin bulunduğu” iddasını tekrar etmekle yetinmiştir.

Balıkların Evrimi Senaryosunu Ortadan Kaldıran Balık Fosilleri

Darwinistler bu konuda ne kadar spekülasyona başvururlarsa başvursunlar, ortada, onların bu konuyla ilgili tüm iddialarını ortadan kaldıran bir gerçek vardır. 1999 yılında Çin”de bulunan balık fosili, 530 milyon yıl öncesine aittir. Bundan 530 milyon yıl öncesi, yani Kambriyen dönemi, kompleks canlıların çeşitli örneklerinin aniden belirdikleri, bilinen toplam 42 hayvan filumundan 28 tanesinin temsilcisinin tüm detaylarıyla oldukları gibi ortaya çıktıkları bir dönemdir. Bu döneme ait en korunmuş fosillerin bulunduğu Çin”in Chengjiang bölgesinde bulunan söz konusu balık fosili, 530 milyon yıl önce de omurgalıların bugünkü vücut yapıları ile, eksiksiz var olduklarını kanıtlamaktadır. Bu bulgu, balıkların, sözde ataları olan omurgasız deniz canlıları ile aynı zamanda ortaya çıktıklarını göstermektedir.

Bu gerçek karşısında evrimcilerin, bu önemli bulgudan yaklaşık 100 milyon yıl sonrasına ait ara geçiş fosili bulduklarına dair iddialarla ortaya çıkmaları açıkça bir aldatmacadır. Tüm parçaları ile eksiksiz olarak varlığını 530 milyon yıl önce sürdüren bu canlı, günümüzdekine benzer kompleks özelliklere sahiptir ve açıktır ki, herhangi bir evrim geçirmemiştir. Eğer evrimciler, mutlaka bir ara geçiş formu bulma girişiminde bulunacaklarsa, 530 milyon yıl önceki dönemin kalıntılarına yönelmelidirler. Ancak Kambriyen öncesine ait bulacakları tüm canlı fosilleri, tek hücreli bakteriler ve basit çok hücrelilerden başka bir şey olmayacaktır. Günümüzün en fanatik evrimcilerinden Richard Dawkins bile, Kambriyen dönemindeki bu olağanüstülüğü ve evrimcilerin düştükleri zor durumu açıkça belirtmeden edememiştir:

“Bu fosillerin pek çoğunu, daha ilk ortaya çıkışlarında, evrimin ileri aşamalarına gelmiş şekilde bulduk. Sanki hiçbir evrimsel tarih geçirmeden oraya yerleştirilmişlerdi. Bu ani yerleştirme görünümünün yaratılışçıları çok sevindirdiğini belirtmeye sanırım gerek yok.” 2

Bir balığın tüm kompleks özellikleri ile böyle bir dönemde yaşamış olması, bu konudaki tartışmaları tamamen sona erdirecek çok büyük bir bilimsel delildir. Balıklar, ilk kompleks canlıların yeryüzünde görüldükleri andan itibaren vardırlar ve tüm üstün özellikleri ile bir anda yaratılmışlardır. Evrime karşı yaratılış gerçeğini ispat eden bilimsel delil tüm açıklığıyla sunulmuştur. Bu konuda yapılacak tüm spekülasyonlar geçersizdir. Eldridge gibi bilim adamlarının da, onların haber kaynaklarından biri olan BBC”nin de bu gerçeği değiştirecek bir bulgu ile ortaya çıkması kesin olarak imkansızdır.

Spekülasyonlarla Okuyucuyu Yanıltma Çabası

Yapılan sayısız kazı sonucunda ortaya çıkan fosil bulguları, tüm özellikleri ile günümüzden 530 milyon yıl öncesine ait balık fosillerinin varlığını açıkça göstermiştir. Yine yapılan sayısız kazı, iddia edilen evrim senaryosuna tek bir ara geçiş fosil örneği vermemiştir. Bütün bunlara rağmen, Eldridge gibi araştırmacılar, balıkların hayali evriminin “aşamalarla gelişen bir süreç olduğunu ve bunun fosil bulguları ile kanıtlandığını” ifade etmekte sakınca görmemektedirler.

Evrimcilerin spekülasyon yöntemleri, bundan farklı değildir. Gerçekte olmayan bir şeyi sürekli olarak tekrar etmek, insanların kendilerine inandıklarını farz etmek ve anlatılan hikayeleri süslemek, herhangi bir delilden yola çıkmaları imkansız olan Darwinistlerin başvurabilecekleri tek yöntemdir. Bu yöntemi, ısrarla, her makalede, her bulguda, her haberde mutlaka kullanırlar.

Oysa gerçekte, bilimsel delillerle, bilim adamlarının kendi ifadeleri birbirini tutmamaktadır. Fosil bulguları bir ara geçiş formu örneği vermemektedir. Yıllardır aranan hayali “kayıp halka” bulunamamıştır. Evrim gibi hayali bir sürecin varlığını kanıtlayacak tek bir fosil bulgusu bile yoktur. Bunun yerine, sürekli olarak, varlığı milyonlarca yıl eskiye dayanan günümüz canlılarına benzer kompleks organizmalar karşılarına çıkar. Yaratılış gerçeği sürekli olarak ispatlanır. Onlar bu gerçeği kabul etmekte direndikçe, geleneksel yöntemlerine başvurmaya devam ederler. Bu kısır döngü, bu şekilde devam eder. Ama etki etmeye çalıştıkları okuyucu kitlesi, delilleri açıkça görür, gerçeklerin farkındadır. İşte bu nedenle, evrimcilerin spekülasyon yöntemleri, objektif bakabilen, açık şuurlu insanlar üzerinde kesin olarak etkisizdir.

BBC”nin de bu gerçeklerin farkına en kısa zamanda varıp, evrimcilerin klasik yöntemlerini terk etmesi gerekmektedir. Aksi takdirde, bu durum söz konusu haber kanalının itibarını zedeleyecek, insanların bu kanala olan güvenini sarsacaktır. BBC”yi, bundan sonra bu gerçekleri göz önüne alarak haber yapmaya davet ediyoruz.

1- http://allafrica.com/stories/200504180608.html
2- http://www.icr.org/pubs/btg-a/btg-143a.htm

Ayrıca bakınız

99 Milyon Yıl Öncesine Ait Yavru Kuş Fosili, Kuşların Evrimi Masalını Bitirdi

2014 yılında Myanmar’da 99 milyon yıl öncesine ait bir Birmanya Amberi (ağaç reçinesi) fosili bulundu. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.