18 Eylül 2002 tarihinde yayınlanan 1. bölümün NET Cevaplarını buradan okuyabilirsiniz.
25 Eylül 2002 tarihinde yayınlanan 2. bölümün NET Cevaplarını buradan okuyabilirsiniz.
9 Ekim 2002 tarihinde yayınlanan 3. bölümün NET Cevaplarını buradan okuyabilirsiniz.
6 Kasım 2002 tarihinde yayınlanan bölümünün NET Cevaplarını buradan okuyabilirsiniz.
NTV kanalında yayınlanan ve insan vücudunun sahip olduğu sistemlerin tanıtıldığı HUMAN BODY belgeselinde köhne bir evrimci iddiaya daha yer verildi. Hormonlar ve ergenlik çağında gençlerde gözlenen etkileri anlatılırken derideki yağ bezleri, sivilcelerin kaynağı olarak tanıtıldı. Ancak yağ bezlerinin herhangi bir yararı olmayan, işlevsiz bir doku olduğu iddia edildi ve insanın sözde maymunsu atalarından miras kalmış bir kalıntı doku olduğu ileri sürüldü. Aşağıda, herhangi bir bilimsel dayanağı bulunmayan bu iddia ele alınmaktadır.
İŞLEVSİZ DOKU İDDİASI BİLİMSEL DEĞİLDİR
NTV”nin yer verdiği bu iddia, evrimcilerin bundan 100 yıl kadar önce ortaya attıkları “körelmiş organlar” iddiasının yeni bir örneğinden başka bir şey değildir. Bu köhne iddiaya göre, canlıların bedenlerinde atalarından kendilerine miras kalmış, ancak kullanılmadıkları için zamanla körelmiş işlevsiz organlar yer almaktadır. Bunun bilgi eksikliğine dayalı bir iddia olduğu, “işlevsiz organlar”ın, aslında “işlevi tespit edilememiş” organlar olduğu ise zamanla ortaya çıkmıştır.
Kısacası evrimciler tarafından ortaya atılan körelmiş organlar senaryosu bilimsel olarak yanlıştır. İnsanlarda veya diğer canlılarda, sözde atalarından miras kalmış olan hiçbir körelmiş ya da işlevsiz organ yoktur.
YAĞ BEZLERİNİN VAZGEÇİLMEZ FONKSİYONU
Yağ bezleri de evrimcilerin sandığı gibi işlevsiz ve “körelmiş” değil, aksine vücut için son derece gerekli dokulardır.
Bilindiği gibi ter bezleri deride yağ bezleri ile birlikte bulunur. Ter salgısı derinin nemlenmesini sağlar. Ancak tek başınayken, ter hemen buharlaşıp derinin daha fazla kurumasına neden olacaktır. Bunu önlemek için yağlı bir diğer salgıya ihtiyaç vardır. Çünkü yağlı ortam suyun derinin içinde tutulmasını sağlayacaktır. Böylece ter bezleri ve yağ bezleri beraber çalışarak derinin nemlenmesini sağlamış olurlar. Bu yüzdendir ki, derinin yumuşak ve esnek kalabilmesi için her iki bezin de aynı anda varlığı şarttır. Balmumu ve çeşitli lipidler salgılayan yağ bezlerinin fonksiyonu derimizin sağlığı için gereklidir.
Görüldüğü gibi, tüm dokularda olduğu gibi yağ bezleri belli bir amaca hizmet etmektedirler: Derimizin kurumasını önlemek. Yağ bezleri, bu amaçla ter bezlerinin bulunduğu yerlere yerleştirilmişlerdir. Bu bezlerin zararlı değil, tam aksine vazgeçilmez bir fonksiyona sahip olmaları ise bilinçli bir tasarımı, yani üstün bir yaratılışı kanıtlar. O yaratılış, gökleri yeri ve ikisi arasındaki her şeyi yaratmış olan Yüce Allah”ın sanatıdır.