Radikal gazetesinin 4 Temmuz 2003 tarihli sayısında “Şempanze Akrabalığı” başlıklı kısa bir haber geçildi. Haberde şempanzenin 22. kromozomunu deşifre eden uluslararası ekibin elde ettiği sonuçlar aktarılıyor ve şempanzenin 22. kromozomunun, insanın 21. kromozomuna %98.5 oranında benzerlik ortaya koyduğu belirtiliyordu. Radikal gazetesi bu araştırmayı evrime bilimsel bir kanıt zannederek Almanya’daki Berlin kentinde kurulu Max-Planck Enstitüsü yöneticisi Hans Lehrach’ın şu sözlerine yer veriyordu: “İnsan evrimini anlamada çok önemli bir adım kaydettik”.
Lehrach’ın bu sözleri sadece evrimci önyargılarıyla ilgilidir. Bu bilim adamı, insanın evrimi senaryoları tek bir bilimsel kanıttan dahi yoksun olduğu halde insanı evrimle ortaya çıkmış kabul etmektedir. Bundan sonra şempanze ve insan arasında bulunan her türlü benzerliği bir dogma olarak benimsediği bu hayali senaryoya uydurmakta ve genetik verileri sözde “kanıt” olarak kullanmaktadır.
Radikal gazetesindeki bu haber evrim teorisine bilimsel anlamda hiçbir destek sağlamamakta, evrim teorisinin hayalgücü ve önyargıyla sürdürülen bir varsayımdan ibaret olduğunu bir kez daha ortaya koymaktadır.
Hatırlanacağı gibi bundan kısa bir süre önce Morris Goodman tarafından gerçekleştirilen bir araştırmada insanla şempanze arasında %99.4 benzerlik gösterilmiş biz de sitemizde bu araştırma ve buna dayalı iddiaların tutarsızlıklarını ortaya koyan bir yazı yayınlamıştık. Radikal gazetesi yetkililerine son derece açık tutarsızlıkları kabullenmelerini ve bu tür evrimci iddiaları daha gerçekçi bir bakış açısıyla değerlendirmelerini tavsiye ediyoruz. (Bkz. Son Genetik Benzerlik Propagandası ve Darwinist Medyanın Bağnazlığı)