CBT’nin İktiyozor Masalı

Cumhuriyet Bilim Teknik (CBT) dergisinin 13 Eylül 2003 tarihli sayısında, “Rekabet İktiyozorları Yok Etti” başlıklı bir haber yayınlandı. Haberde 110 milyon yıllık bir iktiyozor (Ichthyosaur; bir tür soyu tükenmiş deniz sürüngeni) fosili üzerindeki incelemelere ve yorumlara yer veriliyordu. Güney Avustralya Müzesi’nden Ben Kear isimli araştırmacı fosilin midesinde balık ve yavru kaplumbağalar gibi yiyecek kalıntıları bulduğunu belirtiyor, iktiyozorların, çağdaşları olan kılıç balıklarıyla giriştikleri beslenme rekabeti sonucu ortadan kalkmış olabilecekleri şeklinde bir yorum ortaya koyuyordu.

Kear’ın iddiaları bu canlıların kökeniyle ilgili olmadığı halde, Cumhuriyet Bilim Teknik, haberi şu sözlerle bitiriyordu:

“Tıpkı balina ve ayı balıkları gibi, iktiyozorlar da hayvanların nasıl kara-sevdalısı atalarından evrilerek suda yaşamaya başladıklarına ışık tuttuklarından eskivarlıkbilimcilerin [paleontologların] yoğun ilgisini çekiyorlar”.

Ancak CBT’nin bu iddiaları hiçbir bilimsel kanıta dayanmamaktadır. İktiyozorların evrimle ortaya çıktığını gösterebilecek hiçbir fosil kaydı bulunmamaktadır. Ünlü bir omurgalı tarihi uzmanı olan Romer, iktiyozorlar hakkında şöyle yazmaktadır:

“(Ichthyosaur hakkında) hiçbir ilkel form bilinmemektedir. Ichthyosaur yapısının kendine özgü özellikleri, gelişmek için çok uzun bir zaman dilimi gerektirmektedir ve dolayısıyla bu canlıların çok eski bir kökene sahip olmalarını gerektirir. Ama bu canlıların atası olarak kabul edilebilecek hiçbir Permiyen devri sürüngeni bilinmemektedir” (1)

Görüldüğü gibi Cumhuriyet Bilim Teknik, hiçbir bilimsel bulguya dayanmaksızın iktiyozorların kara canlılarından evrimleştiği masalını anlatmaktadır. CBT’yi canlılığın kökeni konusunda objektif bir tutum izlemeye ve evrim teorisine körükörüne destek vermekten vazgeçmeye davet ediyoruz.

(İktiyozorlarla ilgili evrim propagandasının geçersizliği hakkında detaylı bir cevabımızı buradan okuyabilirsiniz)

1- A. S Romer, Vertebrate Paleontology, 3rd ed., Chicago, Chicago University Press, 1966, s. 120

Ayrıca bakınız

99 Milyon Yıl Öncesine Ait Yavru Kuş Fosili, Kuşların Evrimi Masalını Bitirdi

2014 yılında Myanmar’da 99 milyon yıl öncesine ait bir Birmanya Amberi (ağaç reçinesi) fosili bulundu. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.